De muur

Ter beveiliging van de mensen die wonen/werken in de kliniek en de spullen die in de kliniek staan wordt een muur om het gehele complex gemaakt. In Malawi is dit zeer gebruikelijk.

Aangezien de kliniek steeds verder wordt uitgebreid naar ziekenhuis is het belangrijk dat we aan de veiligheid voorwaarde gaan voldoen. Om dit voor elkaar te krijgen is meer dan 15000 euro nodig. Live Life Foundation heeft contact gezocht met TNO welke een pilot aan het uitvoeren is voor het gebruik van gerecyclede bakstenen i.p.v. nieuwe. Dit zou wellicht een goede optie zijn om de bouw van de muur duurzamer en hopelijk ook goedkoper te maken. Eind 2019 is hier meer duidelijkheid over.

 

Daarbij zal ook een ingang komen die afgesloten kan worden.

Net zoals nu blijven er bewakers op het terrein die alles (ook ’s nachts) goed in de gaten houden.