Geen categorieNieuws

Afscheid van pater Sijo – een nieuw team in Malawi!

01/09/2017

Sinds 2010 is pater Sijo betrokken geweest bij het project van Capuchin Mission in Lusangazi. Alle jaren is er hard gewerkt naar het verbeteren van de leefsituatie van de lokale bevolking. Is er een kerk, middelbare school, bakkerij, hout werkplaats en een kliniek gebouwd. Dit alles was zonder pater Sijo niet mogelijk geweest. Na alle jaren inzet is het tijd om de functie over te dragen aan een nieuwe pater. Pater Sijo is per september naar Lilongwe verhuisd om daar werkzaam te zijn voor de missie. We zijn enorm dankbaar voor alle samenwerking met pater Sijo en wensen hem het allerbeste toe in Lilongwe!

Inmiddels is pater Febin gearriveerd en ingewijd in de missie in Lusangazi en zal hij hoofd verantwoordelijke zijn voor de uitbreiding van de kliniek tot een ziekenhuis. Pater Febin heeft voor 6 jaar in het zuiden van Malawi gewoond en wil zich nu in zetten voor de allerarmsten in het noorden van Malawi.

Tijdens het bezoek van Carla en Mariska in 2015 waren naast pater Sijo, nog drie andere paters betrokken bij de missie. Helaas zijn twee paters terug gekeerd naar India wegens gezondheidsomstandigheden en is een andere pater naar een zuidelijker gedeelte in Malawi uitgezonden om daar nieuwe projecten op te starten.
Pater Febin zal met de zusters en drie andere nieuwe paters: pater Laiju, pater Cheriyan en pater Sojan, zorg dragen voor de missiepost in Lusangazi.

We zien uit naar het voorzetten van onze samenwerking en zijn momenteel hard bezig met het opstarten van nieuwe projecten. Bent u benieuwd naar de vorderingen? Houd onze website en facebook pagina in de gaten of stuur ons een berichtje voor een update.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *