Beleid en verslag

Live Life Foundation heeft als doel het bieden van onvoorwaardelijke steun ten behoeve van de verbetering van de gezondheidszorg en hygiëne voor de inwoners van Malawi. Om dit doel te realiseren hebben we een samenwerkingsverband met de paters en nonnen van Capuchin Mission Mzuzu en werken we op projectbasis. Elk project vertegenwoordigt onze missie en visie.

De financiën die nodig zijn om de projecten te verwezenlijken, moeten voor het grootste deel opgebracht worden door donaties, sponsoring, schenking, inzameling- en promotie acties en dergelijke.

Om de kliniek uit te breiden tot klein ziekenhuis zijn er al personeelshuizen gebouwd en zullen er nog meer gebouwen bij moeten komen. Zoals een multidisciplinair centrum, operatiekamer, kraamafdeling en laboratorium. Het zal zeker nog enkele jaren duren voordat de kliniek zijn gewenste uitbreiding heeft.

Tevens willen wij er voor zorgen dat er maandelijks voldoende medicatie aangeschaft wordt om de apotheek van een voorraad te kunnen voorzien. Op deze manier kan de kliniek zich onderscheiden van andere ziekenhuizen die veelal een tekort aan medicatie hebben. Rekeningen van patiënten, die zelf niet in staat zijn deze te betalen, worden vergoed door de stichting om te voorzien in nood hulpverlening en tevens het verlagen van het sterftecijfer in Malawi. Veel patiënten sterven dagelijks onnodig in Malawi omdat zij simpelweg niet de financiën hebben om op tijd een kliniek te bereiken, of om de medische kosten te betalen.