Bestuur

Live Life Foundation: Met elkaar, voor elkaar

Er zijn in de wereld en specifieker in Afrika genoeg problemen om op te lossen. Soms lijken die problemen zo groot, dat kleine initiatieven slechts druppels op een gloeiende plaat lijken. Toch zien en voelen we bij Live Life dat een ‘kleine’ daad lokaal het grootste verschil kan maken. Daarom telt elke man, elke vrouw, elk kind dat wij kunnen helpen.

Live Life Foundation doet dat door de gezondheidszorg in Malawi stap voor stap te verbeteren en te faciliteren. Live Life wordt gedragen door een klein bestuur van vier mensen dat zich met hart en ziel inzetten voor dit doel. Onderaan de pagina stellen wij ons aan u voor.

In 2014 vertrokken Mariska de Bruijn en Carla van der Aa naar Malawi, voor een ontwikkelingsreis. Mariska en Carla deden gedurende een half jaar vrijwilligerswerk in het Pio Health Centre (gebouwd door Capuchin Mission). Dat was geen onlogische keuze, aangezien Mariska een achtergrond heeft in diëtiek en Carla in de verpleegkunde. Zij kwamen geregeld in aanraking met tekort aan medicatie, wachtrijen en slechte omstandigheden.

Mariska weet waar ze over praat. Zij werd ziek in Afrika, en kon gelukkig betere zorg betalen dan in Malawi voorhanden is. Daardoor is zij gezond, maar een Malawiaan was in haar plaats gestorven. Dat werd de motivatie voor Mariska en Carla om Live Life Foundation leven in te blazen. De missie? Iedereen in Malawi een echte kans geven.

Voor meer informatie met betrekking tot onze stichting verwijzen we u graag door naar het beleidsplan.

 

Mariska de Bruijn
Voorzitter
Ik ben Mariska (1992) en volg op dit moment een specialisatie opleiding tot personal trainer. De opleiding tot diëtist heb ik al afgerond en de kennis die ik hierbij heb opgedaan kan ik in meerdere contexten toepassen. Al vanaf kleins af aan wilde ik aan de slag met ontwikkelingswerk, Live Life Foundation is dan ook mijn passie. Als voorzitter zet ik mij in voor de stichting, want er is in Malawi nog veel werk te doen binnen de gezondheidszorg!
Karin Nooyens
Penningmeester
Mijn naam is Karin (1989) en ik ben werkzaam als credit controller. Carla is mijn nichtje en ze heeft mij gevraagd of ik interesse had om de stichting te ondersteunen als penningmeester. Een reden dat ik ja heb gezegd is natuurlijk dat ik Carla graag vooruit help. Daarnaast vind ik het ook erg mooi om samen met Carla, Daniëlle en Mariska iets te kunnen betekenen voor de mensen in Malawi. De reizen van Carla en Mariska heb ik op de voet gevolgd en het is super wat er al is opgezet.
Daniëlle Hoefsloot
Secretaris
Ik ben Daniëlle (1993) en werk als fysiotherapeut. Momenteel doe ik specialisatie tot kinderfysiotherapeut en hoop deze Master in 2020 af te ronden. Via Mariska hoorde ik dat fysiotherapeuten in Malawi nog niet bestaan – het is een service die alleen de elite kan betalen. Dat bracht het besef dat iedereen in Nederland echt een bevoorrechte positie heeft wat zorg betreft. Daarom wil ik de zorg in Malawi, al gaat het traag, ook beetje bij beetje verstevigen. Dit doe ik als secretaris. Mijn grootste wens is om het beroep van fysiotherapeut officieel te introduceren in Malawi.
Carla van der Aa
Algemeen bestuurslid
Mijn naam is Carla (1993) en als algemeen bestuurslid zet ik mij in voor Live Life Foundation. In januari 2014 ben ik afgestudeerd als verpleegkundige. Tijdens mijn studie begon het te kriebelen om ontwikkelingswerk te gaan doen. Na mijn studie ben ik, samen met Mariska, naar Malawi gevlogen, waar wij op het project van Capuchin Mission hebben gewerkt. De confrontatie met hoe men daar leeft heeft ons er toe gezet om met veel liefde en plezier Live Life Foundation op te zetten, om de mensen daar te kunnen helpen.
Amber Groos
Algemeen bestuurslid
Mijn naam is Amber (1993). Ik ben verloskundige en tevens bijna afgestudeerd als verpleegkundige. De afgelopen jaren heb ook ik Afrika mogen ontdekken. Zo heb ik onder andere een hoop ervaring mogen opdoen als verloskundige in een Gambiaanse kliniek. Mariska ken ik via een organisatie waarmee ik jaren terug naar Kenia ging. Al sinds de start van de foundation riep ik dat ik me ooit wilde aansluiten. Dat moment brak aan op het moment dat de stichting plannen had voor de bouw van een kraamkliniek. Ik zal mij dan ook voornamelijk bezighouden met de moeder- en kindzorg.
Madelon van Tilburg
Algemeen bestuurslid

Ik ben Madelon van Tilburg en werkzaam bij Buurtzorg (International) als wijkverpleegkundige. Door mijn werk heb ik al veel verschillende landen bezocht en ervaren hoe de zorg georganiseerd is. Maar door een reis naar Ethiopië zag ik ook een hele andere kant. Het bezoek aan een kleine kliniek deed mij beseffen dat ik graag iets wil bijdragen om de zorg in Afrika te verbeteren. In een bericht in een lokale krant las ik over de Live Life Foundation en zo kwam alles samen. Als bestuurslid wil ik me graag inzetten voor goede gezondheidszorg in Malawi. Met als wens "home based care" op te zetten rondom de kliniek. 

Lisa van Schieveen
Algemeen bestuurslid
Mijn naam is Lisa van Schieveen(1995) en ben sinds kort betrokken bij Live Life Foundation als algemeen bestuurslid.
Tijdens de HBO-V deed ik voor de minor International Health and Development onderzoek naar diabetes in Gambia.
Na mijn diplomering HBO verpleegkundige heb ik eerst gewerkt als algemeen verpleegkundige in het ziekenhuis, maar sinds afgelopen zomer werk ik als sociaal verpleegkundige bij de GGD Haaglanden, op het Centrum Seksuele Gezondheid. Dit doe ik met veel plezier, de publieke gezondheid trekt steeds meer mijn interesse. Zodoende ben ik afgelopen februari gestart met de post-hbo course International Public Health.
Ik ga mij de komende tijd focussen op voorlichting en preventie.