Bestuur

Live Life Foundation: Met elkaar, voor elkaar

In 2014 vertrokken Mariska de Bruijn en Carla van der Aa naar Malawi, voor een ontwikkelingsreis. Mariska en Carla deden gedurende een half jaar vrijwilligerswerk in het Pio Health Centre, gebouwd door Capuchin Mission. Dat was een bewuste keuze, aangezien Mariska een achtergrond heeft in diëtiek en Carla in de verpleegkunde. Aldaar kwamen zij geregeld in aanraking met een tekort aan medicatie, lange wachtrijen en slechte omstandigheden.

Gedurende de reis werd Mariska ernstig ziek. Gelukkig kon zij naar een ziekenhuis in Kenia worden gevlogen en knapte ze uiteindelijk weer op. Door deze heftige ervaring werden de tekorten in Malawi pijnlijk duidelijk, een gemiddelde Malawiaan had de kansen van Mariska nooit gehad. Het verhaal werd de motivatie voor Mariska en Carla om Live Life Foundation leven in te blazen. Om zoveel mogelijk mensen in Malawi een echte kans te kunnen geven.

Wij stellen ons graag aan u voor.

Mariska de Bruijn
Voorzitter

Ik ben Mariska (1992) en werk als klinisch diëtiste. Tevens ben ik gespecialiseerd in de zorg rondom diabetes, allergieën, kinderen en ondervoeding. De opgedane kennis en ervaring kan ik in meerdere contexten toepassen. Al van kinds af aan wilde ik betrokken worden bij ontwikkelingswerk en Live Life Foundation is mijn passie. Als voorzitter zet ik mij in voor de stichting, want in Malawi is er nog veel werk aan de winkel binnen de zorg! 

Karin Nooyens
Penningmeester

Mijn naam is Karin (1989) en ik werk als credit controller. Carla is mijn nichtje en zij vroeg mij of ik interesse had om de stichting als penningmeester te steunen. De eerste reden dat ik ja zei, is omdat ik Carla graag help met haar werk. Ten tweede: vind het erg leuk om iets te kunnen betekenen voor de mensen in Malawi. Ik heb de stichting op de voet gevolgd en het is geweldig om te zien wat er al is opgezet. 

Daniëlle Hoefsloot
Secretaris

Mijn naam is Daniëlle (1993) en ik werk als fysiotherapeut. Ik heb onlangs mijn master als kinderfysiotherapeut afgerond. Via Mariska hoorde ik dat fysiotherapeuten in Malawi nog niet bestaan ​​- het is een dienst die alleen de elite kan betalen. Dit leidde tot het besef dat iedereen in Nederland echt een geprivilegieerde positie heeft qua zorg. Daarom wilde ik de gezondheidszorg in Malawi versterken, ook al is het een langzaam proces. Ik doe dit als secretaris. Mijn grootste wens is om het beroep fysiotherapie officieel in Malawi te introduceren.

Carla van der Aa
Bestuurslid

Mijn naam is Carla (1993) en als algemeen bestuurslid zet ik me in voor de Live Life Foundation. In januari 2014 ben ik afgestudeerd als verpleegkundige. Tijdens mijn studie begon het te kriebelen om ontwikkelingswerk te doen. Na mijn studie reisde ik met Mariska naar Malawi, waar we werkten voor het Capuchin Mission-project. De confrontatie met hoe mensen daar leven, heeft ertoe geleid om met veel liefde en plezier Stichting Live Life op te richten om de mensen daar te helpen.

Amber Groos
Bestuurslid

Mijn naam is Amber (1993). Ik ben verloskundige en ook bijna afgestudeerd als verpleegkundige. De afgelopen jaren heb ik ook Afrika kunnen ontdekken. Zo heb ik veel ervaring kunnen opdoen als verloskundige in een Gambiaanse kliniek en ben ik in Kenia, Tanzania en Oeganda geweest. Ik ken Mariska via dezelfde organisatie die Carla en Mariska naar Malawi heeft gebracht. Al vanaf het begin van de stichting heb ik gezegd dat ik ooit zou meedoen. Dat moment kwam toen de stichting plannen had om een ​​kraamkliniek te bouwen. Ik ga me dan ook vooral bezighouden met moeder- en kindzorg.

Madelon van Tilburg
Bestuurslid

Ik ben Madelon van Tilburg en werk bij Buurtzorg (International) als wijkverpleegkundige. Door mijn werk heb ik al veel verschillende landen bezocht en ervaren hoe de zorg is georganiseerd. Maar door een reis naar Ethiopië zag ik ook een heel andere kant. Het bezoek aan een kleine kliniek deed me beseffen dat ik graag iets zou willen bijdragen om de zorg in Afrika te verbeteren. Ik las over de Live Life Foundation in een bericht in een plaatselijke krant en het kwam allemaal samen. Als bestuurslid wil ik mij graag inzetten voor goede gezondheidszorg in Malawi. Met de wens om 'thuiszorg' rond de kliniek op te zetten.

Lisa van Schieveen
Bestuurslid

Mijn naam is Lisa van Schieveen (1995) en ik ben sinds kort als algemeen bestuurslid betrokken bij Stichting Live Life. Tijdens de verpleegschool deed ik onderzoek naar diabetes in Gambia voor de minor 'International Health and Development'. Na mijn afstuderen werkte ik eerst als algemeen verpleegkundige in een ziekenhuis, maar sinds afgelopen zomer werk ik als maatschappelijk verpleegkundige bij ‘GGD Haaglanden’, bij het Centrum Seksuele Gezondheid. Dit doe ik met veel plezier en de volksgezondheid trekt steeds meer mijn interesse. Daarom ben ik afgelopen februari begonnen met de postdoctorale opleiding: ‘International Public Health’ en de komende periode zal ik me richten op educatie en preventie.