Geen categorie

Mylène loopt de Nijmeegse Vierdaagse voor de kraamkliniek

07/06/2019

Vandaag kregen wij het geweldige bericht dat Mylène, vriendin van Amber (ons nieuwe bestuurslid), een sponsoractie heeft opgezet voor onze stichting. Overweldigd door dit mooie gebaar, willen wij haar hierin natuurlijk ook ondersteunen. Want haar sponsoractie is er niet zomaar een.

Mylène is al hard aan het trainen, want zij zal dit jaar deelnemen aan de Nijmeegse Vierdaagse en voor 4 dagen 40 km per dag lopen! We hebben veel bewondering voor Mylène en wensen haar dan ook veel succes met de training en voorbereiding! Alle opbrengsten vanuit deze sponsoractie zullen ten goede komen aan de constructie van de kraamkliniek. 

In oktober 2018 hebben Daniëlle en Mariska, het project in Malawi bezocht. Hier werd nog eens duidelijk hoe zeer het nodig is, dat er een kraamkliniek gebouwd wordt. Omdat de huidige kliniek geen mogelijkheden biedt om zwangere vrouwen te helpen bij de bevalling, moeten veel vrouwen of uitwijken naar verder gelegen ziekenhuizen of thuis bevallen. Verder gelegen ziekenhuizen zijn duur vanwege de transportkosten, plus hebben ook niet altijd plek, omdat er weinig faciliteiten in de omgeving zijn om te helpen bij de bevalling. Thuis bevallen brengt veel risico’s met zich mee, omdat er geen medische hulp voor handen is wanneer dit noodzakelijk is. Hierdoor is het sterftecijfer van zowel moeder als kind nog steeds erg hoog in Malawi, ongeveer 700 vrouwen per 100.000 levendgeborenen. In Nederland ligt dit cijfer rond de 7 vrouwen per 100.000 levendgeborenen. Om vrouwen en kinderen in deze omgeving te helpen, heeft de bouw van een kraamkliniek momenteel de hoogste prioriteit. We zijn daarom ook erg blij met alle financiële steun die we krijgen! Binnenkort zal meer informatie volgen over het ontwerp van de kraamkliniek, begrotingsplan en wanneer gestart zal worden met de constructie.

Wilt u Mylène steunen en haar training voor de Nijmeegse Vierdaagse volgen? Kijk voor meer informatie op: https://www.doneeractie.nl/myl-232-ne-wandelt-voor-malawi/-36401

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *