Successen

Live Life Foundation zet zich met hart en ziel in voor betere gezondheidszorg in Malawi, maar doet dat natuurlijk niet alleen. Dankzij onze vrijwilligers, donateurs en partners maken we Malawi iedere dag weer een beetje gezonder. Hieronder lees je wat we al bereikt hebben.

De muur

Ter beveiliging van de mensen die wonen/werken in de kliniek en de spullen die in de kliniek staan is een muur om het gehele complex gemaakt. In Malawi is dit zeer gebruikelijk.

Lees meer…

DSCF1890
TVAJ3891
7769d6cb-0e63-4b2b-ad01-0a4fe3d54837

Multidisciplinair centrum

Sinds 2015 is het aantal patiënten in Pio Health Center enorm toegenomen. Het is een goed teken dat mensen vertrouwen hebben in de kliniek en medische hulp zoeken. De kliniek biedt zowel ruimte voor individuele zorg als groepsvoorlichting. Omdat de toestroom alsmaar toeneemt, is de kliniek simpelweg te klein om al deze patiënten de juiste zorg te bieden. Dit resulteerde in lange rijen en patiënten die na een dag wachten weggestuurd werden om het de volgende dag opnieuw te proberen. Het doel van Live Life Foundation is om de kwaliteit van gezondheidszorg te verbeteren. Nog beter is het om ziektes te voorkomen. Door dit gezondheidscentrum zal er meer ruimte zijn om aan de preventie van ziektes te werken en de algemene kennis over gezondheid bij de lokale bevolking te vergroten. Een multidisciplinair centrum waar zowel een voedingskundige, verpleegkundige, psycholoog en fysiotherapeut werkzaam zullen zijn en samen betrokken zijn bij de zorg van 1 patiënt. Door alle disciplines dicht bij elkaar te hebben resulteert dit in lagere ziektekosten voor de patiënt omdat men niet naar verschillende ziekenhuizen hoeft af te reizen.

Lees meer…

IMG-20171113-WA0002
2018-02-02-PHOTO-00000457
PHOTO-2018-04-30-10-37-06
PHOTO-2018-04-30-10-37-09

Watervoorziening

In 2017 en 2018 is de watervoorziening voor de kliniek, de middelbare school en de personeelshuizen gebouwd om hen allen te voorzien van schoon drinkwater. Dit alles is mogelijk gemaakt door de donaties die we ontvangen hebben met Oogstdankdag en vanuit een gift van de kringloopwinkel ‘de Wisselbeker’, Nootdorp!

Lees meer…


Een huis voor de dokter

Dankzij Capuchin Mission is Noord-Malawi een kliniek rijker. Nu is de wens om daar een gekwalificeerde arts in te stationeren. Dat kan helaas niet zomaar: in Malawi is het verplicht om een arts vlakbij zijn kliniek te huisvesten. Geen huis betekent dus geen dokter. Daarom bouwt Live Life Foundation mee aan het huis, voor 11.000 euro.

Lees meer…


Live Life Malawi - Nieuws - Ambulance

Een ambulance voor de kliniek

In samenwerking met MIVA en Capuchin Mission heeft Live Life Foundation bijgedragen aan de aanschaf van een ambulance voor Pio Health Center. Dit is een van de antwoorden op de lange afstanden die de lokale bevolking moet afleggen voor gedegen medische zorg.

Lees meer…


Live Life Malawi - Projecten - Pitlatrines en urinalen basisschool Lusangazi

 Pitlatrines en urinalen basisschool Lusangazi

Maart 2015 is dit allereerste project van de Stichting van start gegaan. Met behulp van lokale werknemers en lokaal gemaakte materialen waaronder bakstenen, wordt er hard gewerkt om…

Lees meer…