Waarom Malawi?

De gemiddelde levensverwachting in Malawi is 63 jaar, waar dat in Nederland bijna 82 is. Dat komt voornamelijk door de slechte gezondheidsvoorzieningen in Malawi. 

Veel mensen hebben nog nooit van Malawi gehoord, nog minder mensen kunnen het land aanwijzen op de wereldkaart. Malawi ligt in het zuidoosten van Afrika en er wonen evenveel mensen als in Nederland.

Daar houdt de vergelijking met Nederland gelijk op. Want waar Nederland al jaren tot de tien rijkste landen van onze planeet behoort, vindt u Malawi terug onder de allerarmste. Ruim 65% van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Live Life Foundation wil een verschil maken in Malawi en de bevolking een kans geven op de gezondheidszorg die ieder mens verdiend.  De stichting is in het bijzonder actief in de regio Mzuzu, dat gelegen is in het noorden van Malawi.

Waarom Mzuzu?

In de omgeving van Mzuzu zijn diverse privéklinieken en een groot overheidsziekenhuis. Helaas zijn de privéklinieken en het vervoer er naartoe voor veel mensen te duur. Het overheidsziekenhuis beschikt daarnaast over te weinig doktoren en medicijnen, wat resulteert in onvoorstelbaar lange wachtrijen. Al deze redenen zijn een aanleiding geweest tot het bouwen van de kliniek in Lusangazi, 10km buiten de stad Mzuzu. Op die manier kan zorg verleend worden aan de allerarmsten en worden ook de moeilijk bereikbare dorpen van zorg voorzien.

Word donateur!

Elke gift is welkom en wordt met open armen ontvangen, u kunt hiervoor het volgende rekeningnummer gebruiken:

NL 10 RABO 0129 4528 74
t.n.v. Stichting Life Life Foundation

De giften worden o.a. gebruikt voor onze lopende projecten. Wilt u liever op een andere manier helpen? Live Life Foundation is altijd op zoek naar vrijwilligers. Ook voor bedrijven zijn er verschillende mogelijkheden.

Successen
Live Live Foundation heeft al het nodige bereikt in Noord-Malawi, zo is er bijvoorbeeld een ambulance aangeschaft. Lees meer over de geslaagde projecten.