Malawiaanse wenskaarten

Paper of the People is opgestart door Jefferson Gulo uit Cape Maclear, Malawi. Van restafval en gebruikt papier en karton, Baobab en bananen bladeren, olifantenpoep en nog veel meer producten wordt mooi stevig papier gemaakt. Dit papier wordt gebruikt om wenskaarten mee te maken. Niet zo maar kaarten, maar typische Malawiaanse kaarten, met vrolijke kleuren en lapjes stof. Een prachtig product wat je zal verwonderen.

Het doel van Jefferson is om mensen bewust te maken van de grote hoeveelheid afvalproductie, maar ook hoe we hier toch weer mooie dingen van kunnen maken. Met de opbrengst van de verkochten kaarten helpt hij mee om zijn leefgemeente op te bouwen en te verbeteren. Onder andere door het geven van voorlichtingen en het bouwen van betere watervoorzieningen worden steeds meer mensen bewust gemaakt van het feit wat levensstijl voor invloed kan hebben op moederaarde.

Een mooi gezegde is: “Behandel de wereld goed. Deze is ons niet gegeven door onze ouders; het is aan ons uitgeleend door onze kinderen.”

Carla en Mariska zijn tijdens hun allereerste reis in contact gekomen met Jefferson Gulo en waren vanaf het begin enthousiast over zijn project en de producten die hij maakt. Live Life Foundation support het bieden van kansen en biedt hulp aan een betere leefomgeving en goede gezondheidszorg maar ook het ecologische aspect.

Live Life Foundation heeft een samenwerkingsverband met het project Paper of the People van Jefferson Gulo. Op deze manier wordt goed lokaal werk in Malawi ondersteund. Tevens geeft de verkoop van de kaarten van Jefferson ons als stichting de mogelijkheid om onze projecten in Mzuzu voort te zetten.

De kaarten worden met de hand gemaakt en zijn daardoor uniek qua vorm en kleuren. Neem gerust contact met ons op om kaarten (€1,75 per stuk, €8,00 voor 5 stuks of €15,00 voor 10 stuks) te bestellen. De kaarten kunnen bij ons opgehaald worden of worden verzonden per post (de prijs is excl. verzendkosten). De wenskaarten zijn het hele jaar door te bestellen of via onderstaand bestelformulier, echter hebben wij een beperkte voorraad in Nederland aanwezig. De levertijd vanuit Malawi bedraagt zo’n 5 weken, zodra de kaarten in Nederland zijn en u wenst deze per post op te hebben gestuurd wordt u gemaild met de order, het te betalen bedrag (productkosten + verzendkosten vanuit NL) en de verwachte verzendtijd. Wenst u de kaarten liever op te halen, dan wordt per mail het adres aan u doorgegeven.

Bekijk hieronder de wenskaarten gemaakt door Paper of the People:

Bestelformulier