Projecten

“onder-de-5 jaar-kliniek”

Live Life Foundation - Nieuws - Moeder-kind zorg

Moeders verdienen specialistische voorlichting over hun gezondheid en die van hun kinderen. Pio Health Center organiseert daarom elke twee weken voorlichtingssessies, waarbij ook vaccinaties verstrekt worden. Live Life Foundation maakt dit met donaties mogelijk.

Daarbij trekt de mobiele kliniek van Pio Health Center er om de twee weken op uit, naar een nabij gelegen dorp. Deze setting kan vergeleken worden met het Nederlandse consultatiebureau. Vrouwen en kinderen worden gedurende deze bijeenkomst voorgelicht over gezonde voeding, borstvoeding, hygiëne en preventie van ziektes. De mobiele kliniek is met name gericht op kinderen tot vijf jaar. Tevens worden lengte en gewicht gemeten en geregistreerd in de gezondheidspaspoorten van de moeder en het kind. Het belangrijkste tijdens deze bijeenkomsten zijn de vaccinaties. Kinderen worden preventief gevaccineerd en vrouwen die eerder nog geen vaccinaties hebben gehad, worden alsnog gevaccineerd.

De opkomst is vaak gigantisch, vaak komen meer van 100 vrouwen per keer. Soms is het een uitdaging om de vrouwen te bereiken tijdens de voorlichting, aangezien het voor hen ook een sociale ontmoeting is. Vrouwen zien het als een kans om gezellig wat bij te kletsen en dagelijkse nieuwtjes uit te wisselen.

 

  • Live Life Foundation - Nieuws - Moeder-kind zorg
    Moeders en kinderen leveren van tevoren het gezondheidspaspoort van hen zelf en hun kind in waarna ze buiten in grote getale wachten tot ze geroepen worden voor de metingen en nodige vaccinatie(s).